Το επάγγελμα του μέλλοντος του Δημήτρη Αναστασίου

Τι θα ήθελε να πετύχει ένας άνθρωπος μέσα από το επάγγελμά του και πως θα μπορέσει να οικοδομήσει τα όνειρά του;

Το πρώτο που θέλει κάθε άνθρωπος είναι Ασφάλεια. Θέλει να κάνει μια δουλειά που του παρέχει ασφάλεια και να αισθάνεται ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα δεν θα ξαναβρεθεί στο μηδέν ώστε να πρέπει να ξαναρχίσει από την αρχή. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για κάθε άνθρωπο όταν θέλει να αποφασίσει τι δουλειά θα κάνει.

Το δεύτερο στοιχείο είναι να επιβραβεύεται η προσπάθειά του. Κανείς δεν θα ήθελε να δουλεύει κάπου όπου δεν αναγνωρίζεται το έργο του, και δεν αμείβεται για τις προσπάθειές του.

Ένα τρίτο, απλό, αλλά σημαντικό στοιχείο την ώρα της επιλογής είναι η δυνατότητα μετά από κάθε χρόνο που περνάει στη δουλειά, να βρίσκεται σε ένα καλύτερο επίπεδο, σε ένα ψηλότερο σκαλοπάτι.

Με αυτά τα τρία βασικά κριτήρια, ψάχνει ο καθένας για δουλειά.
Πως μπορεί κανείς να ψάξει να βρει μια δουλειά; Ένας τρόπος είναι να γυρνάει γύρω-γύρω παρακαλώντας κάποιον να τον πάρει στη δουλειά του, να τον δοκιμάσει, κι αν του κάνει να τον κρατήσει. Αν πάλι δεν του κάνει θα πρέπει να ξαναδοκιμάσει από την αρχή. Βλέπουμε γύρω μας πάρα πολλούς συνανθρώπους μας να δοκιμάζουν και να ξαναδοκιμάζουν διάφορες δουλειές και κάθε τόσο να βρίσκονται στο ίδιο σημείο απ’ όπου ξεκίνησαν γιατί τα δικά τους όνειρα και οι προσδοκίες τους δεν ταυτίζονται με τη δουλειά που βρήκαν και με τους ανθρώπους που βρέθηκαν στην ίδια πορεία. Αυτήν την αντίφαση πρέπει να λύσει ένας άνθρωπος όταν επιλέγει ένα επάγγελμα.

Η δική μας δουλειά, η δουλειά του ασφαλιστικού και χρηματοοικονομικού συμβούλου είναι μια δουλειά που παρέχει ασφάλεια; Η δική μου απάντηση είναι: Ναι. Είναι μια δουλειά που σου δίνει τη δυνατότητα να βασιστείς στις δικές σου δυνάμεις. Είναι μια δουλειά απ’ όπου κανένας δεν μπορεί να σε απολύσει γιατί κάτι άλλαξε στα επιχειρηματικά του σχέδια ή υπήρξε μια τέτοια μεταβολή που εσύ πια δεν έχεις δουλειά, αν το αποφασίσει κάποιος άλλος. Σε αυτή τη δουλειά ο κυρίαρχος είσαι εσύ . Εσύ είσαι αυτός που αποφασίζει τους βηματισμούς σου, εσύ επιλέγεις την εταιρία που θέλεις, αλλά κι αν ακόμα αυτή δεν είναι η σωστή επιλογή, δεν έχεις παρά να πας σε μια άλλη εταιρία, και να συνεχίσεις να κάνεις τη δουλειά που έχεις μάθει πολύ καλά.

Είναι εύκολη δουλειά; Όχι δεν είναι εύκολη δουλειά! Αλλά δεν πρέπει να αναζητούμε «εύκολη» δουλειά. Όταν έχεις μια εύκολη δουλειά θα κερδίζεις και πολύ λίγα χρήματα ενώ μπορεί να βρεθεί πολύ εύκολα κάποιος άλλος να την κάνει στη θέση σου. Για να μπορέσει κανείς να κερδίσει αρκετά χρήματα, πρέπει να κάνει μια σχετικά δύσκολη δουλειά ή έστω μια φαινομενικά δύσκολη δουλειά. Αν πετύχεις το συνδυασμό να φοβούνται οι άλλοι να μπουν σε αυτόν τον επαγγελματικό χώρο κι εσύ να μπαίνεις άνετα, σημαίνει ότι μπορείς να γίνεις ένας πετυχημένος άνθρωπος στη δουλειά σου.

Άλλο σημαντικό στοιχείο όταν επιλέγεις μια δουλειά είναι το προσδοκώμενο εισόδημα σου. Κανείς δεν δουλεύει από χόμπι. Κανένας δεν δουλεύει γιατί χαίρεται να ξεκινά το πρωί και να δουλεύει όλη μέρα, μόνο για να διασκεδάσει. Η δουλειά είναι δύναμη, βοηθά την προσωπικότητά σου, αλλά δεν είναι χόμπι! Το κάνεις, για να βγάλεις χρήματα. Στη δουλειά του συμβούλου δίνονται πολλά χρήματα σε αυτόν που τη κάνει αποδοτικά, πράγμα που κανείς δεν αμφισβητεί.

Πως κερδίζει κανείς αυτά τα χρήματα; Ξεκινάει κάθε μέρα και κάθε χρόνο από το μηδέν, όπως στις υπόλοιπες δουλειές; Ασφαλώς όχι! Ένας άνθρωπος έχοντας διαμορφωμένο ένα εισόδημα την πρώτη χρονιά,  συνεχίζοντας και τη 2ηκαι την 3η, έχει ήδη ένα εισόδημα που «έφτιαξε» πέρυσι και πρόπερσι να τον ακολουθεί. Σε καμιά άλλη δουλειά δεν αμείβεσαι για συμβόλαιο που είχες κάνει πέρυσι ή πρόπερσι. πρόβλημα των ασφαλιστικών εταιριών είναι πώς δεν θα μείνει κάποιος σε αυτά τα χρήματα, και πώς θα τον κάνουν να συνεχίσει να προσπαθεί να βγάλει περισσότερα. Οι πιο πολλοί ασφαλιστικοί σύμβουλοι μετά από ορισμένα χρόνια έχουν ένα τέτοιο εισόδημα που δεν χρειάζεται να τρέχουν για να αναπτύξουν νέα παραγωγή. Γι’ αυτό κι όλοι εμείς, στις ασφαλιστικές εταιρίες, προσπαθούμε να δώσουμε κίνητρα (χρήματα και άλλα) για να κάνουμε αυτούς τους ανθρώπους να συνεχίσουν να παράγουν. Πληρώνεσαι για τη δουλειά που κάνεις εκείνη τη στιγμή. Αν ένας άνθρωπος δουλέψει δέκα, δώδεκα χρόνια, τότε έχει διαμορφώσει ένα χαρτοφυλάκιο, κι έχει ένα εισόδημα που τον ακολουθεί και είναι η βάση πάνω στην οποία κτίζει το αύριο. Για να καταλάβετε πόσο σημαντικά είναι αυτά τα ποσά, αρκεί να σας πω πως το μεγαλύτερο. Υπάρχουν, όμως, και άλλες παράμετροι. Θα αναρωτηθεί κανείς: Μήπως τα πράγματα είναι καλά σήμερα, καθώς σε μια χρυσή εποχή βγήκαν τόσα λεφτά αλλά το μέλλον αναμένεται πιο γκρίζο; Εδώ η απάντηση είναι ιδιαιτέρα ενθαρρυντική για τη δουλειά μας. Όλοι ξέρουμε, ότι πλέον μπορούμε να προβλέπουμε το μέλλον. Έχει τελειώσει η εποχή που δεν ξέραμε τι θα συμβεί. Το οικονομικό μέλλον δεν είναι απροσδιόριστο. Είναι ξεκάθαρο και το γνωρίζουμε μέρα με τη μέρα. Βρισκόμαστε πλέον σε ένα οικονομικό ευρωπαϊκό σύστημα που ξέρουμε ότι θα πάμε εκεί που κάποιοι άλλοι πήγαν πριν από λίγο. Δυστυχώς ή ευτυχώς, αυτό είναι μια πραγματικότητα!

Η Βουλγαρία πριν λίγα χρόνια ήταν εκεί που ήταν και τώρα προχωρά με ραγδαία βήματα και σε πολλά πράγματα μας έχει ξεπεράσει. Όλοι γνωρίζουμε που πάμε! Δεν πρόκειται αύριο να ξυπνήσουμε και τα πράγματα να είναι τελείως διαφορετικά, ειδικά σε αυτόν τον κόσμο που ζούμε. Οι ασφαλιστικές ανάγκες θα μεγαλώνουν καθώς θα βελτιώνεται το βιοτικό επίπεδο του ανθρώπου. Για παράδειγμα, πριν 10 χρόνια σε μια σειρά από επαγγέλματα δεν υπήρχε λόγος ασφάλισης για αστική ευθύνη. Σήμερα, υπάρχουν επαγγέλματα όπου είναι απαραίτητη η ασφάλιση αστικής ευθύνης. Ακόμα και ο ασφαλιστικός και χρηματοοικονομικός σύμβουλος πρέπει να είναι ασφαλισμένος για αστική ευθύνη προκειμένου να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στον πελάτη του. Πριν τέσσερα χρόνια αυτό το γνωρίζαμε ήδη ότι θα συμβεί, όπως ξέρουμε σήμερα ότι σε λίγα χρόνια δεν θα μπορεί να χτιστεί μια οικοδομή και να είναι ανασφάλιστη. Θα μεγαλώνουν, επίσης γιατί αλλάζουν ο τρόπος της ζωής και της δουλειάς.

Οι απαιτήσεις γύρω μας μεγαλώνουν. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι στην πρώτη επαγγελματική ατυχία κάποιος θα μπορεί να σου ζητήσει τόσα λεφτά ώστε να σου κλείσει τη δουλειά, αν είσαι ανασφάλιστος. Θα είναι δυνατόν να έχεις μια επιχείρηση που δεν ασφαλίζεται για την ασφάλεια των κερδών της; Πριν λίγα χρόνια ήταν δυνατόν. Και σήμερα είναι ακόμα, αλλά για πόσο; Τι σημαίνει να ασφαλίζεται για φωτιά το κτήριο, κι όταν καεί το κτήριο να παίρνει ο επιχειρηματίας από την ασφάλεια μόνο τα χρήματα για να το ξανακτίσει; Όταν το εργοστάσιο μείνει κλειστό για ενάμισι χρόνο, σημαίνει ότι θα χάσει τους καλούς υπαλλήλους γιατί δεν θα μπορεί να τους πληρώνει, δεν θα έχει πλέον πελάτες γιατί ο πελάτης από κάπου αλλού θα έχει καλύψει τις ανάγκες του. Αν όμως αυτός ο επιχειρηματίας ήταν ασφαλισμένος για απώλεια κερδών δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να συνεχίσει την πορεία του μέσα από την οικονομική ασφάλεια που θα του παρείχε μια τέτοια κάλυψη

Αυτά είναι παραδείγματα που δείχνουν ότι οι ασφαλιστικές ανάγκες πολλαπλασιάζονται . Φαίνεται εξάλλου, και στους αριθμούς. Ο ασφαλιστικός τομέας στο ΑΕΠ συνεχώς μεγαλώνει. Παρόλα αυτά είμαστε, ακόμα, πολύ πίσω από την υπόλοιπη Ευρώπη. Αυτό δείχνει ότι τα περιθώρια είναι μεγάλα.

Ο ρυθμός στην αγορά είναι τέτοιος που οι δουλειές των ανθρώπων που ασχολούνται με τον ασφαλιστικό χώρο θα πολλαπλασιάζονται. Κι αυτό γιατί δεν αναπτύσσεται το ίδιο γρήγορα και η θέλησή των ανθρώπων να πλαισιώσουν αυτήν την αγορά και να αρχίσουν να τρέχουν. Λίγοι είναι αυτοί που μπαίνουν στην αγορά και αρχίζουν να αναπτύσσονται σοβαρά και υπεύθυνα ώστε να μπορούν να κερδίσουν αυτά τα οφέλη.

Τι σημαίνει ασφαλιστικός σύμβουλος. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος μπορεί να δει τον πελάτη, τον επιχειρηματία ή οποιονδήποτε απλό άνθρωπο, να καταλάβει τις ανάγκες του και να τον καθοδηγήσει στη λύση που θα πρέπει να δοθεί στο δικό του πρόβλημα. Για πιο πρόβλημα μιλάμε; Μέχρι σήμερα, λέγαμε το «ασφαλιστικό», σήμερα όμως δεν μιλάμε μόνο για ασφαλιστικά προϊόντα. Οι τράπεζες και τα τραπεζικά προϊόντα, μέχρι πριν 10 χρόνια λειτουργούσαν με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο.

Για να πάρεις δάνειο για το σπίτι σου, έπρεπε να παρακαλάς, ή να έχεις γνωστό τον τραπεζίτη. Σήμερα ο ανταγωνισμός μεταξύ των τραπεζών για να διαθέσουν τα τραπεζικά προϊόντα είναι ασύλληπτος. Αρκεί να δούμε τα τεράστια ποσά που δαπανώνται σε διαφημίσεις για να πωλούν δάνεια ή άλλα προϊόντα. Τώρα πλέον, έχει περάσει η εποχή που ο πελάτης παρακαλούσε την τράπεζα για να πάρει το οποιοδήποτε προϊόν. Πέρασε η εποχή που έμπαινε ο συναλλασσόμενος στο κατάστημα για να αγοράσει.

Τώρα χρειάζεται να βγει ο τραπεζικός υπάλληλος και να πάει να βρει τον πελάτη για να του πουλήσει το δάνειο, να του εξηγήσει τι μπορεί να κάνει για την επιχείρηση του, πως θα φτιάξει το σπίτι του… Ο τραπεζίτης όμως τόσα χρόνια δεν έχει μάθει να κάνει κάτι τέτοιο. Αυτό που ήξερε ήταν να κάθεται πίσω από το γκισέ, να πατάει σφραγίδες να βάζει υπογραφές… Αυτός ο τραπεζικός ανταγωνισμός ανέδειξε, ξανά, τη χρησιμότητα του ασφαλιστικού συμβούλου. Στην ουσία πλέον ο ασφαλιστικός σύμβουλος είναι και χρηματοοικονομικός σύμβουλος. Οι άνθρωποι που μπαίνουν σήμερα στην ασφαλιστική αγορά είναι οι άνθρωποι που πωλούν και μια σειρά από χρηματοοικονομικά προϊόντα.
Θα αναπτυχθεί στο μέλλον αυτή η αγορά;
Πιστεύω ότι κανένας σήμερα δεν μπορεί να πιστεύει ότι δεν θα αναπτυχθούν στο μέλλον τα χρηματοοικονομικά προϊόντα. Να σας πω γιατί θα αναπτυχθούν; γιατί όλα αυτά είναι πλέον καθημερινά εργαλεία που συνεχώς αλλάζουν. Στην εμπορική γλώσσα αυτό λέγεται «προϊόν». Συνεχώς διαμορφώνονται νέα προϊόντα και όταν κάθε15 ημέρες, 2 μήνες ή 3 μήνες βγάζεις νέο προϊόν, πρέπει να έχεις και δίκτυο για να το προωθήσεις.
Δεν μπορείς να το βγάζεις και να περιμένεις το καταναλωτικό κοινό να το συνειδητοποιήσει από τη διαφήμιση και να έρθει να αγοράσει. Κάθε προϊόν, αφορά άλλη ομάδα. Για την κάθε ομάδα χρειάζεται να υπάρχουν άνθρωποι που να ξέρουν πώς να την προσεγγίσουν για να αγοράσουν το προϊόν. Τα πολλά προϊόντα σημαίνει επίσης, ότι όποιο προϊόν και αν βγάλεις, σε λίγο καιρό θα το βγάλει κι ο ανταγωνισμός. Άρα αυτός που κερδίζει είναι αυτός που μπορεί να προωθήσει το προϊόν γρήγορα και αποτελεσματικά ώσπου να αντιγραφεί.
Ο ρόλος του ασφαλιστή ποιος είναι; Ασφαλιστής είναι αυτός που θα καθίσει με τον κάθε άνθρωπο να βρουν μαζί τις ανάγκες του και να συζητήσουν τα σχέδια του. Και του λέει: «δώσε σε μένα τα ρίσκα από τις ανάγκες σου, να τα καλύψω εγώ, ώστε να κινηθείς ελεύθερα και να μη φοβάσαι να κάνεις τις κινήσεις που θέλεις. Τα υπόλοιπα, τα καθημερινά, άστα σε μένα, ως ασφαλιστική εταιρία, να στα λύσω. Έτσι θα ξέρεις ότι αν συμβεί κάτι θα έχεις εμένα». Το ίδιο πράγμα γίνεται με τα χρηματοοικονομικά προϊόντα, που είναι αυτά που θα διευκολύνουν να πραγματοποιηθούν πιο γρήγορα τα σχέδια του κάθε ανθρώπου. Το ένα κάνει άμυνα και το άλλο επίθεση! Η φιλοσοφία είναι η ίδια. Η πώληση γίνεται με τον ίδιο τρόπο, οι ανάγκες ανακαλύπτονται με τον ίδιο τρόπο. Ο τρόπος προσέγγισης είναι ο παραδοσιακός τρόπος του ασφαλιστικού συμβούλου που με αυτόν οδηγείται επί σειρά ετών το καράβι που λέγεται ασφαλιστική αγορά.
Για όλους αυτούς τους λόγους θα έλεγα ότι ο ασφαλιστικός σύμβουλος είναι κατ’ αρχήν ο άνθρωπος ο οποίος έχει πιστέψει στον εαυτό του και θεωρεί ότι μπορεί να συμβουλέψει κάποιον άλλο. Είναι ο άνθρωπος που μπορεί να βάλει ψηλά τον πήχη στη ζωή του και να πει «θέλω να διεκδικήσω μια καλύτερη, ποιοτικά ανώτερη, ζωή με ένα υψηλό εισόδημα για μένα. Δεν παρακαλώ κάποιον να μου δώσει να κάνω υπερωρίες για να πάρω λίγα χρήματα παραπάνω, αλλά θα καθίσω να δουλέψω δύο ώρες παραπάνω, θα καθίσω να εκπαιδευτώ δύο ώρες παραπάνω για να πετύχω τους στόχους μου».
Ο ασφαλιστικός σύμβουλος καταλαβαίνει εύκολα ότι χρειάζεται εργαλεία για να πετύχει, κανένας δεν γεννιέται πετυχημένος. Χρειάζεται στήριξη, και τη στήριξη αυτή θα την πάρει από την ασφαλιστική εταιρία. Το agency system δεν φτιάχτηκε τυχαία από τις ασφαλιστικές εταιρίες, παρόλο που υπάρχουν και άλλα δίκτυα, όπως οι πράκτορες, που έχουν διαφορετική φιλοσοφία. Το agency έχει στόχο να σε φέρει σε αυτή την ομάδα και όλοι μας, οι γύρω από αυτή την ομάδα, θα σε βοηθήσουμε να κάνεις πετυχημένα τα βήματά σου. Κι αυτό το κάνουμε γιατί με αυτόν τον τρόπο κερδίζουμε κι εμείς από εσένα. Κανείς δεν το κάνει αυτό μόνο και μόνο γιατί είναι καλός. Οι άνθρωποι που μας φέρνουν σε αυτή τη δουλειά είναι αυτοί που περισσότερο θέλουν να πετύχουμε και προσπαθούν να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή μας. Αυτό που τους ενδιαφέρει δεν είναι να πάρουν οι ίδιοι μια δουλειά, αλλά να την πάρουμε εμείς, έτσι ώστε να σταθούμε στα πόδια μας κι όλοι μαζί να δημιουργήσουμε ένα μηχανισμό που υπηρετεί τα συμφέροντα όλης της ομάδας, όλης της διεύθυνσης και εντέλει της εταιρίας.
Η επένδυση στον άνθρωπο δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Αλλά είναι τόσο όμορφη που νομίζω ότι δεν μπορεί να αντικατασταθεί με τίποτα άλλο. Δεν τίθεται θέμα να πάρω έναν άνθρωπο, να τον απασχολήσω. Το θέμα εδώ είναι να πάρω έναν άνθρωπο και να τον αλλάξω. Να τον κάνω να πιστέψει στον εαυτό του, να πηγαίνει να δει τον πελάτη και να νιώθει δυνατός, να νιώθει ότι εκείνη τη στιγμή μπορεί να δώσει λύση σε ένα πρόβλημα. Να νοιώθει ότι θα βοηθήσει έναν άνθρωπο να λύσει ένα πρόβλημα, που πιθανότατα δεν θα το έλυνε, αν δεν βρισκόταν αυτός στο δρόμο του.
Δεν είναι τυχαίο ότι στην Εθνική Ασφαλιστική αποφασίζουμε να κάνουμε πωλήσεις, και βγαίνει το δίκτυό μας και σε 10 ημέρες πείθει τόσους πολλούς ανθρώπους. Αυτό σημαίνει ότι αυτοί οι άνθρωποι που βγαίνουν να πουλήσουν, πιστεύουν απόλυτα στο προϊόν. Αυτό είναι το σύστημα που πιστεύουμε ακράδαντα ότι βοηθά τις πωλήσεις. Το εταιρικό δίκτυο, λοιπόν, είναι ένα δίκτυο όπου ο καθένας βρίσκεται σε μια ομάδα, κι εκείνη μέσα σε μια άλλη μεγαλύτερη. Έτσι κινούμαστε όλοι στην ίδια κατεύθυνση. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τα φυσιολογικά ζητήματα του ανταγωνισμού που υπάρχουν σε όλες τις ανθρώπινες σχέσεις παίρνουν μια άλλη διάσταση. Παίρνουν και τη διάσταση του κοινού συμφέροντος. Η επιτυχία του ενός εξαρτάται από την επιτυχία του άλλου. Έτσι βγαίνουν όλοι κερδισμένοι. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να βρούμε εύκολα πολλά επαγγέλματα στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, που να έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά.
Γιατί στην Εθνική; Η τελευταία επιλογή όταν κάποιος αποφασίσει να συνταχθεί σε αυτήν την προσπάθεια είναι με ποια εταιρία θέλει να δουλέψει, σε πιο δίκτυο θα ενταχθεί για να μπορέσει να φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα. Εγώ θα έλεγα στην Εθνική! Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πολλές άλλες καλές ασφαλιστικές εταιρίες, αλλά το δικό μας δίκτυο είναι το δίκτυο που κάνει τα μεγαλύτερα νούμερα. €, πρόκειται για την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών και όλων των εταιριών. Αυτό κάτι δείχνει. Δείχνει ότι δούλεψε καλά και τις τέσσερις εβδομάδες, ότι και τις 30 ημέρες του μήνα δούλεψε πάρα πολύ καλά, και μάλιστα σε μία εποχή που όλη η αγορά είναι παγωμένη από τι τελευταίες οικονομικές εξελίξεις. Αυτά τα νούμερα ακούγονται ασύλληπτα. Πριν από λίγα χρόνια 5.350.000€ ήταν παραγωγή ενός εξαμήνου ή ενός χρόνου, και τώρα μιλάμε για τέσσερις εβδομάδες! Αυτό δείχνει ότι το δίκτυο πιστεύει στον εαυτό του και πιστεύει και στα προϊόντα. Πιστεύει στην κουλτούρα και στο κύρος της εταιρίας. Γι’ αυτό λέω, με βεβαιότητα ότι αξίζει τον κόπο να ενταχθείτε σε αυτό το δίκτυο. Κι αυτό, για μένα δεν είναι τυχαίο. Αρκεί να σας πω ότι το Νοέμβριο που μας πέρασε το δίκτυο της Εθνικής έφτασε τα 5.350.000.

Έχει σημασία σε πιο άρμα δένεσαι! Αν δεθείς με την Εθνική Ασφαλιστική τα οφέλη είναι πολλαπλά. Είναι μια εταιρία με πολύ ισχυρό παρελθόν, το οποίο της έχει διαμορφώσει μια συγκεκριμένη δομή, λογική και φιλοσοφία. Κανένας μέσα στην Εθνική δεν είναι τόσο δυνατός ώστε να ανατρέψει αυτό το όνομα, ή να το κλονίσει! Γι΄ αυτό το λόγο υπάρχει πολύ μεγάλος σεβασμός στην πώληση. Στην Εθνική Ασφαλιστική πληρώνουμε απεριόριστα συμβόλαια για τα οποία η εταιρία ζημιώνεται ισοβίως, γιατί η Εθνική Ασφαλιστική σέβεται απόλυτα την υπογραφή της και είναι διατεθειμένη να καταβάλει όσα κεφάλαια χρειάζεται προκειμένου να είναι συνεπής προς τους πελάτες της.

Αυτή η συνέπεια αντανακλάται στη σχέση της με τους ανθρώπους της. Αυτή είναι η δύναμη της εταιρίας. Σε αυτή τη δύναμη και σε αυτήν την προσπάθεια, η προσωπικότητα του καθενός μπορεί να αναδειχθεί αρκεί να ακολουθεί ορισμένους κανόνες. Να ξέρει ότι αυτό το όνομα το οποίο του ανοίγει τις πόρτες, είναι ένα όνομα που θα πρέπει να το κρατήσει ψηλά σε όλη του την καριέρα για να θεωρείται ικανός και δυνατός εκπρόσωπός της, ώστε να κερδίζει χρήματα κάνοντας καριέρα.