26ο Συνέδριο Εθνικής Ασφαλιστικής

Πηγή: “Insurance Daily”
Την υπέροχη ταράτσα του κτιρίου της επί της Συγγρού επέλεξε η Ηγεσία της Εθνικής Ασφαλιστικής για να πραγματοποιήσει το 26ο Ετήσιο Συνέδριο Βράβευσης των Κορυφαίων συνεργατών της. Στην ίδια ταράτσα με την ηγεμονική θέα της Ακρόπολης και της δυτικής Αθήνας η Εθνική το 2006 γιόρτασε τα εγκαίνια του κτιρίου της, το οποίο κατά γενική ομολογία είναι το καλύτερο και το εντυπωσιακότερο Επιχειρηματικό κτίριο της Αθήνας.
Τις βραβεύσεις τίμησαν με την παρουσία τους στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, με επικεφαλής το Γενικό Διευθυντή Λιανικής Τραπεζικής, Μίνο Μωυσή, το Γενικό Διευθυντή Επιχειρηματικής Τραπεζικής και αρκετούς Περιφερειακούς Διευθυντές. Οι ομιλητές ήταν αρκετοί και οι ομιλίες κάπως μεγάλες, ωστόσο, όλες ήταν μεστές και όλες περιελάμβαναν ουσιαστικά μηνύματα, που έκαναν αίσθηση στους Συνέδρους.
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Δούκας Παλαιολόγος στην εναρκτήρια ομιλία του τόνισε ότι τα στοιχεία της Νέας Παραγωγής της Εταιρείας είναι πολύ υψηλότερα του μέσου όρου της Αγοράς και ότι τον Ιούνιο η αύξηση της ΝΠ ήταν 17% υψηλότερη από πέρυσι, ξεπερνώντας τα 3 εκατ. ευρώ. Δήλωσε επίσης ότι το μερίδιο Αγοράς της Εθνικής, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία του α΄ εξαμήνου του 2009 παρουσίασε αύξηση που αγγίζει σχεδόν το 24% της Αγοράς από το 18% του 2007, γεγονός που, αν συνδυαστεί με την αισθητή μείωση των δαπανών της Εταιρείας, είναι αξιοσημείωτο. Είναι γνωστό ότι η Εθνική μείωσε το προσωπικό της και συρρίκνωσε τα Διοικητικά Καταστήματά της σε μεγάλο βαθμό, παρά τις έντονες αντιδράσεις του Συλλόγου των εργαζομένων.
Η ομιλία, όμως, του Προέδρου του Συλλόγου, Νικολάου, ήταν αισθητά θετική σε σημείο που ξάφνιασε ευχάριστα τους Συνέδρους. Συνήθως οι ομιλίες των Συνδικαλιστών, αν ανήκουν στην παράταξη της Αντιπολίτευσης, είναι γεμάτες υπονοούμενα, αιχμές και, φυσικά, άφθονες προτάσεις… συνδιοίκησης. Συγχαρητήρια στον Πρόεδρο Νικολάου για τη θετική του παρουσία και ομιλία στο Συνέδριο της Εταιρείας του.
Αν λάβουμε υπόψη ότι και στον κλάδο αυτοκινήτων η Εθνική παρουσιάζει σημαντική αύξηση του χαρτοφυλακίου της, η Διοίκησή της έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένη. Ο Δ. Παλαιολόγος τόνισε ότι η Εταιρεία δέχτηκε στην Ομάδα των συνεργατών της 400 νέους Πράκτορες με καλές προοπτικές συνεργασίας. Στόχος της Εταιρείας για το 2009 είναι να περάσει το 1 δισεκατομμύριο σε Ασφάλιστρα και, όπως πάνε, μάλλον θα το καταφέρουν.
Ο Μίνος Μωυσής στο σύντομο χαιρετισμό του δήλωσε ότι οι εργασίες Bancassurance από το 2005 έχουν ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ και ότι το 2008 ήταν 230 εκατ. ευρώ!
Ο Γενικός Διευθυντής Τάσος Παγώνης αναφέρθηκε στο τιτάνιο έργο που πραγματοποίησαν οι υπάλληλοι της Εθνικής, προκειμένου να ανταποκριθούν στον όγκο των νέων εργασιών και ότι κατόρθωσαν και έθεσαν σε λειτουργία το Σύστημα SAP στη Μηχανοργάνωση της Εταιρείας σε διάστημα έξι μόνο μηνών, που θεωρείται χρόνος-ρεκόρ. Υπογράμμισε ότι η πορεία προς την επιτυχία δεν πρέπει ποτέ να «κάνει κοιλιά», αλλά να συνεχίζει την πορεία της πάντα προς τα επάνω!
Ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Βασιλάτος, υπεύθυνος για την Οικονομική Διεύθυνση της Εταιρείας, στη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε ότι τα στοιχεία της Εθνικής είναι πολύ ισχυρά, ότι το 2008 πλήρωσαν 40 εκατ. ευρώ σε Συμβόλαια Ασφαλισμένων που έληξαν και ότι το α΄ εξάμηνο του 2009 το ύψος των εξαγορών των Συμβολαίων που έληξαν και πλήρωσαν προς τους Ασφαλισμένους ήταν πάνω από 100 εκατ. ευρώ! Δήλωσε επίσης ότι το ποσοστό των Αποθεμάτων για τον κλάδο αυτοκινήτων πλησίασε το 280% και ότι οι Δαπάνες της Εταιρείας από 159 εκατ. ευρώ που ήταν το 2007 μειώθηκαν στα 156 εκατ. ευρώ το 2008 και στοχεύουν να μειωθούν ακόμα περισσότερο, στα 152 εκατ. ευρώ για το 2009. Πρόσθεσε ότι παρόλο που οι Δαπάνες μειώθηκαν, η Εταιρεία κατόρθωσε και επένδυσε 4 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία νέων Γραφείων Πωλήσεων καθώς και για την αναβάθμιση αρκετών υπαρχόντων. Ξεκαθάρισε ότι το ποσοστό των Αποθεμάτων που έχουν επενδυθεί σε Μετοχές είναι μόλις 4% και ότι στα Ταμεία της Εταιρείας αυτή τη στιγμή υπάρχουν 222 εκατ. ευρώ σε μετρητά!
Επιτυχία επίσης θεωρήθηκε η συμμόρφωση της Εθνικής στις Οικονομικές προϋποθέσεις του Αμερικανικού νόμου Sarbanes/Oxley, δεδομένου ότι η Εθνική Ασφαλιστική πρέπει να ανταποκρίνεται στην Αμερικανική Νομοθεσία και, φυσικά, το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι θυγατρικές της. Η Εθνική Ασφαλιστική ήταν υποχρεωμένη να παρουσιάσει στοιχεία που να ανταποκρίνονται στις σκληρές προδιαγραφές του εν λόγω νόμου των ΗΠΑ.
Η ομιλία του Συντονιστή Διευθυντή Πωλήσεων Κώστα Ταραβίρα ήταν γεμάτη πάθος, λίγη έπαρση και σε ορισμένες αναφορές ελαφρώς… θυμωμένη! Αναφέρθηκε προφανώς σε ορισμένους βετεράνους συνεργάτες, οι οποίοι επιμένουν να απολαμβάνουν κάποιου είδους ιδιαίτερη μεταχείριση και αναγνώριση, επειδή πράγματι υπήρξαν φυτώρια παραγωγής πολλών πετυχημένων συνεργατών, χωρίς ωστόσο να μπορούν να συμβιβαστούν με το γεγονός ότι η δουλειά μας είναι εξ ορισμού μια «Μηχανή Παραγωγής Ταλέντων», τους οποίους αν δεν τους χειριστούμε με τον ίδιο τρόπο που χειριστήκαμε τους παλιούς, θα τους χάσουμε! Και οι Νέοι δικαιούνται την ίδια μεταχείριση και αναγνώριση! Θυμάστε τι γράψαμε πρόσφατα:
«Όλοι μας είμαστε στεναχωρημένοι, γιατί τα πράγματα δε γίνονται όπως ο καθένας μας τα θέλει να γίνονται»!
Όλοι μας πέφτουμε καθημερινά θύματα της Υποκειμενικής μας Αντίληψης, χωρίς να το συνειδητοποιούμε καθόλου. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε ότι η «Λογική» μας είναι πολύ πιο αδύνατη από τα «Συναισθήματά» μας και ότι συνέχεια λειτουργεί ως υποχείριο των «Συναισθημάτων» μας!
Σε αυτό το σημείο φωλιάζουν τα «ζιζάνια» που δυσκολεύουν υπερβολικά τις καθημερινές συναλλαγές μας. στο σπίτι, στη δουλειά, στην Κοινωνία, στην Πολιτική ακόμα και τη Θρησκεία!
Από ό,τι φαίνεται ο Κώστας Ταραβίρας ζει το δύσκολο χειρισμό του βεντετισμού των πετυχημένων, ο οποίος ομολογουμένως δεν είναι καθόλου εύκολος!
Ο Γενικός Διευθυντής Σπύρος Λευθεριώτης, χειμαρρώδης όπως μας έχει συνηθίσει με τις ομιλίες του, έκανε πολλές σημαντικές ανακοινώσεις, μεταξύ των οποίων ξεχώρισαν οι εξής: Όλοι σχεδόν οι 14.000 Ασφαλισμένοι της Εθνικής με το παλαιό Συμβόλαιο-Χρυσάφι Νοσοκομειακής Περίθαλψης που ονομάζεται «Ελευθέρας» υπέγραψαν τη συγκατάθεσή τους τα ασφάλιστρα να αυξάνονται με λογικές αυξήσεις, παρόλο που η αρχική σύμβαση ανέφερε σταθερό Ασφάλιστρο. «Ήταν μια μεγάλη επιτυχία της Εταιρείας μας να εισπράξει τη συναίνεση και την κατανόηση των Ασφαλισμένων μας, προκειμένου αυτοί να δεχτούν τις λογικές αυξήσεις που ήμασταν υποχρεωμένοι να επιβάλλουμε, λόγω των τεράστιων αυξήσεων που παρουσιάζουν χρόνο με το χρόνο οι Νοσοκομειακές Δαπάνες». Ανακοίνωσε την ίδρυση του Club των 30 Κορυφαίων της Εθνικής, οι οποίοι θα απολαμβάνουν ορισμένα προνόμια, ανακοίνωσε την ίδρυση του Ομαδικού Συμβολαίου Ασφάλισης των συνεργατών που θα είναι συμμετοχικό, όσον αφορά το Ασφάλιστρο, καθώς και την καθιέρωση ενός νέου ταξιδιού για τις επιδόσεις του Bancassurance.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν οι βραβεύσεις των Τραπεζικών Διευθυντών Καταστημάτων και των Περιφερειακών τους, οι οποίοι ποτέ δε φαντάστηκαν, ούτε οι ίδιοι ούτε οι Ασφαλιστές μας, ότι θα μπορούν να συμμετέχουν σε αυτού του είδους τις… φαντασμαγορικές βραβεύσεις και να πηγαίνουν σε εξωτικά ταξίδια!
Φανταστείτε τι θα γίνει αν βρεθούν Διευθυντές Καταστημάτων Ασφαλιστικών Εταιρειών οι οποίοι θα αρχίσουν από τώρα να Στρατολογούν Περιφερειακούς και Διευθυντές Καταστημάτων που πλησιάζουν τη συντάξιμη ηλικία και φανταστείτε τι παραγωγές θα μπορέσουν αυτά τα Άτομα να παράγουν τόσο σε Ασφάλειες Μεγάλων Έργων, μεγάλων Εταιρειών και φυσικά μεγάλων Ατομικών Συμβολαίων Ζωής των 500.000 ευρώ και του 1 εκατ. ευρώ!
Think Big, Gentlemen!
The Future is yours!