Eπιτυχές σεμινάριο πωλήσεων από το Ε.Ε.Θ. πραγματοποιήθηκε στις 21 & 22 Νοεμβρίου 2008

ΒΗΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Άνευ προηγουμένου επιτυχία είχε το σεμινάριο πωλήσεων για Διαμεσολαβούντες στην Ιδιωτική Ασφάλιση και Επαγγελματίες Πωλήσεων, που πραγματοποιήθηκε στις 21 & 22 Νοεμβρίου 2008.
Η αίθουσα του ΕΕΘ των 120 ατόμων αποδείχθηκε πολύ μικρή για τους 130 και πλέον συμμετέχοντες στη διημερίδα. Προσωπικά θέλω για άλλη μια φορά να δηλώσω την εκτίμησή μου πως η εκπαίδευση είναι η κορυφαία ανταπόδοση του Επιμελητηρίου προς τα μέλη του.
Όλοι μας καταλαβαίνουμε ότι η απαξίωση στους θεσμούς και στην πολιτική γενικότερα, έρχεται όταν όλοι μας αντιλαμβανόμαστε ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται για μας, παρά μόνο για τον εαυτό του και την ενίσχυση του ιδίου (π.χ. στις εκλογές).
Είναι λόγος αυτός για όλους εμάς να αλληλοενισχυθούμε, να επικοινωνήσουμε, να στηρίζουμε εμείς (εκλεγμένοι σύμβουλοι) και εσείς (ψηφοφόροι του ΕΕΘ) τις προσπάθειες αναβάθμισης των επαγγελμάτων μας και την περαιτέρω ενίσχυση επιστημονικά και θεωρητικά των γνώσεών μας, για ακόμη περισσότερες και μεγαλύτερες επαγγελματικές και προσωπικές επιτυχίες.
Από την πλευρά μου θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες που με θέρμη και με εξαιρετική προσήλωση και ενδιαφέρον αγκάλιασαν και στήριξαν τη διημερίδα μας.
Το Επιμελητήριο, 80 και πλέον χρόνια (έτος ίδρυσης 1926), προσφέρει εκ του ρόλου του σημαντικές υπηρεσίες στην πολιτεία, αλλά και στους επαγγελματίες.

Κάθε μέρα που περνάει, ο θεσμός ενισχύεται και γίνεται πιο σημαντικός, η φωνή μας πιο αξιόπιστη και ο συμβουλευτικός μας ρόλος αναγκαίος. Πάνω απ’ όλα νιώθουμε όλοι όμορφα, διότι μπορούμε να υλοποιήσουμε τις αρχικές μας δεσμεύσεις: να κάνουμε το Ε.Ε.Θ. έναν ακόμη πιο αξιόπιστο φορέα που καθημερινά θα επιτελεί το ρόλο του, διασφαλίζοντας τα μέγιστα για τα μέλη του, μέσω του συμβουλευτικού και υποστηρικτικού του χαρακτήρα.

Το επαγγελματικό επιμελητήριο και η νέα Διοίκηση, δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον για τα μέλη του και ειδικά για μας, τους ανθρώπους των πωλήσεων υπηρεσιών, πραγματοποιώντας σε διάστημα ενός έτους, δύο εξαιρετικής ποιότητας σεμινάρια.

Θα ‘θελα να διαβεβαιώσω όλους τους συναδέλφους, ότι η προσπάθεια προάσπισης των επαγγελματικών συμφερόντων μας και η ανάδειξη προβλημάτων του κλάδου μας (αυτός είναι και ο θεσμικός ρόλος μας στο Επιμελητήριο), όπως και η συνέχιση των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων θα ενταθούν.
Αγαπητοί συνάδελφοι ζούμε μια εποχή η οποία χαρακτηρίζεται από πολλούς, αν όχι όλους τους ανθρώπους ως πρωτόγνωρη.
Καταρρέουν οικονομίες χωρών, κλείνουν επιχειρήσεις οι οποίες μέχρι χθες ήταν «θηρία», η λογική του ντόμινο (ίσως για πρώτη φορά μετά την απόλυτη κυριαρχία της παγκοσμιοποίησης) επεκτείνεται ταχύτατα σε όλον τον κόσμο. Πρώτη φορά αμφισβητείται η επιτυχία του καπιταλισμού, σε κάθε περίπτωση όλοι ξέρουμε πλέον ότι ο κανόνας «Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ ΑΥΤΟΡΥΘΜΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ» είναι μύθος και έχει καταστεί σαφές από τις τελευταίες οικονομικές εξελίξεις ότι οι κρατικές παρεμβάσεις είναι αναγκαίες.
Αλήθεια είναι πάντως ότι η στάση όλων μας έχει αλλάξει και ειδικότερα σε ότι αφορά τις νέες αγορές αγαθών και υπηρεσιών.
Αλήθεια είναι ότι όλοι μας λιγότερο ή περισσότερο έχουμε επηρεαστεί ψυχολογικά και συμπεριφερόμαστε «περίεργα» .
Αλήθεια είναι ότι η άσχημη ψυχολογία, μας δημιουργεί αρνητικότητα, με αποτέλεσμα να περιορίζουμε καθημερινά τα όνειρά και τις φιλοδοξίες μας.
Επίσης αλήθεια είναι ότι όλα τα παραπάνω δεν αφορούν όλους μας, είτε πουλάμε είτε αγοράζουμε.
Η διημερίδα με θέμα «Δημιούργησε την επιτυχία» με εισηγητή τον κορυφαίο κον Άκη Αγγελάκη LLM, SAC Dip και ιδιοκτήτη της εταιρίας “IMAGE A SEMINARS”, είχε σκοπό να βοηθήσει όλους μας σε θέματα όπως:
1. Αξιολόγηση – Πιστοποίηση πελατών
2. Σεβασμό στον χρόνο μας και πίστη στον εαυτό μας
3. Αποφυγή της πωλησιακής μας κακοποίησης
4. Πώληση βάσει επιθυμιών
5. Μάθε να διεκδικείς
6. Χειρισμοί αντιρρήσεων
7. Που να εστιάζουμε την προσοχή μας και που να λέμε όχι
8. Σωστή λήψη συστάσεων
καθώς επίσης μια πληθώρα χρήσιμων πληροφοριών που ενισχύουν την αυτοπεποίθηση και καθοριστικής σημασίας στοιχεία βελτίωσης της καθημερινότητάς μας, τα οποία όλοι φεύγοντας ήμασταν βέβαιοι ότι θα χρησιμοποιήσουμε στη δουλειά και στη ζωή μας ΑΜΕΣΑ.
Σ’ αυτό το σημείο θεωρώ σημαντικό να εξάρω την βοήθεια των συναδέλφων και μελών του Δ.Σ. (Λάσκο Κώστα & Πετρίδη Χάρη) που μαζί με τον κον Νίκο Τσάκαλο του Π.Σ.Α.Σ. (Πανελλήνιος Σύλλογος Ασφαλιστικών Συμβούλων) στηρίξαμε και υλοποιήσαμε την πρόταση εκπαίδευσης με επιτυχία. Κλείνοντας θα ‘λεγα: Ας προσπαθήσουμε όλοι λίγο περισσότερο, ας πιστέψουμε στον εαυτό μας για να υλοποιήσουμε τα οράματά μας, ας σταματήσουμε τη μεμψιμοιρία, ας συνεχίσουμε να παλεύουμε με σταθερότητα, με ενθουσιασμό και ποιότητα και τότε σίγουρο είναι ότι τα πράγματα θα πάνε πολύ καλύτερα και θα προσεγγίσουμε γρήγορα τους στόχους μας με σιγουριά και ασφάλεια. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Ασφαλιστής & Συντονιστής Ασφαλιστών
Μέλος Δ.Σ. Ε.Ε.Θ.
Μέλος Δ.Σ. Αναπτυξιακής Εταιρίας
«Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ»